Biram Zdravlje logo

Kosa

Bread units odnosno hlebne jedinice - je informacija koja je bitna za planiranje obroka osoba obolelih od dijabetesa.

1 BU = 12 g UH.

Svakog dana, jedna osoba prirodno izgubi 80-100 dlaka. Ukoliko taj broj poraste, to može biti znak povećanog opadanja kose.

Biotin (vitamin B7) ima mnogo uloga kada je nega kose u pitanju, ali najvažnija je - proizvodnja keratina, proteina koji je izuzetno značajan gradivni element za negu kose, kože i noktiju.

Biotin:
- utiče na rast kose

- povećava volumen i gustinu dlake.

Merz Spezial dražeje pored drugih vitamina i minerala, sadrže i biotin.

Preporučuje se drveni češalj, jer kosa i drvo imaju negativno naelektrisanje. Drveni češalj pomaže kosi da ne bude naelektrisana, da bude glatka i sjajna.
Izaberite češalj sa širim razmako između zubaca i češljajte kosu od krajeva ka korenu, bez trzanja.

Najčešći uzroci su:

često dodirivanje kose
preterana upotreba balzama
neadekvatan šampon
hormonski disbalans
loša ishrana
manjak hidratacije
nedovoljno sna
prečesto dnevno češljanje
policistični jajnici
opadanje kose.

Za probleme opadanja kose i peruti, preporučujemo Alpecin šampone i to:

1. Ako je u pitanju suva perut koja se javlja u vidu belih ljuspica i koje najčešće padaju na garderobu, izazivaju svrab i iritaciju - isprobajte Alpecin hibridni kofeinski šampon namenjen suvoj peruti i opadanju kose.

2. Krupna perut može biti jako uporna. Udružena sa gubitkom kose često predstavlja veliki problem. Masna, krupna perut je žućkaste boje, najčešće je zalepljena za kosu i kožu glave i ne pada na garderobu. Isprobajte Alpecin Double Effect – kofeinski šampon sa dvostrukim dejstvom posebno pogodan za kožu glave koja se lako masti.

Ukoliko nemate problem opadanja kose, već samo pojavu peruti, onda opisu problema odgovaraju i Alpecin A2 aktivni šampon, Alpecin A3 aktivni šampon i Linola Forte šampon (preporučljiv i kod suvog vlasišta i suve peruti).