Biram Zdravlje logo

Grlo

Jedan od glavnih razloga bola u grlu je dehidratacija, kao i iritacija izazvana upotrebom tubusa. 

Priprema pacijenta za operaciju podrazumeva da se tečnost ne unosi, što dodatno izaziva dehidrataciju celog organizma. 

PROČITAJTE VIŠE U BLOG TEKSTU

Gorušica je erozivan gas koji oštećuje sluznicu grla. Usled vraćanja želudačne kiseline u grlo javlja se osećaj neprijatnosti i "žarenja" što uzrokuje potrebu za stalnim “pročišćavanjem” grla. To dodatno isušuje sluznicu i grlo postaje suvo, a nekada i bolno.

 

Klime smanjuju vlažnost vazduha u prostorijama čineći ga suvim. Zato dolazi do peckanja u grlu, suvog, nadražajnog kašlja i suvoće usta.

1. Sobne biljke

Zemlja u saksijama zadržava dodatnu vlagu, što utiče i na povećanje vlažnosti vazduha u prostoriji.

2. Posude sa vodom/ ili ovlaživači vazduha

Ostavite ih u sobi i voda će isparavati i vlažiti vazduh.

3. Voda

Pijte minimum 2.5l vode dnevno kako bi sluznica grla ostala hidrirana.

4. Pastile za grlo

Koristite isla pastile za grlo koje sprečavaju isušivanje sluznice grla i promuklost, hidriraju je i biljnog su sastava.

Pastile možete koristiti pre i tokom boravka u klimatizovanim prostorijama: kancelarijama, prodavnicama, avionima, kod kuće itd.

SAZNAJTE VIŠE O ISLA PASTILAMA

Suvo grlo i suvi kašalj su česta pojava tokom vožnje avionom, jer je klimatizovani vazduh u avionskoj kabini suvlji nego u Sahari. 

Da, uzimanje lekova često uzrokuje smanjeno lučenje pljuvačke i suva usta. Kako je redovna terapija obavezna, ovu neprijatnost možete ukloniti uz pomoć - isla® biljnih pastila koje održavaju sluznicu grla vlažnom.

Nemaju kontraindikacije sa drugim lekovima, a naročito vam preporučujemo isla® cassis – crnu ribizlu i isla® mint – nanu, jer su bez šećera i pogodne za dijabetičare.