Biram Zdravlje logo

Merz Spezial dražeje

Da, Merz Spezial dražeje mogu koristiti i muškarci i žene jer predstavljaju dodatak ishrani (dijetetski suplement) koji sadrži kompleks vitamina i minerala, koji pomažu smanjenju opadanja kose, brži rast dlake, jače nokte i zdraviji izgled kože.

Ne postoje naučni dokazi koji potvrđuju da upotreba Merz Spezial dražeja povećava apetit I telesnu masu. Merz Spezial dražeje sadrže kompleks vitamina B, a prema studijama o vitaminima B1 i B12 deficit ovih vitamina dovodi do smanjenja apetita, tako da uzimanjem suplemenata koji sadrže ove vitamine, može prvih 10ak dana doći do porasta apetita jedino u slučaju da ste pre uzimanja imali manjak vitamina B1 i B12.

 

Merz Spezial dražeje se deklarišu da su za odrasle, što znači od 18. godine, mada ih u određenim slučajevima mogu koristiti i mlađi, ali uz konsultaciju sa lekarom. 

Devojčici preporučujemo Plantur 21 Nutri-Kofeinski šampon koji stimuliše rast kose, vraća kosi zdrav izgled i poboljšava strukturu dlake. Namenjen je za negu i regeneraciju oštećene, proređene kose koja opada i izgleda iscrpljeno. 

SAZNAJTE VIŠE O PLANTUR21 ŠAMPONU

Merz Spezial dražeje u svom sastavu sadrže izbalansiranu formulaciju vitamina i minerala namenjenih jačanju kose, kože i noktiju.

Za mnogim od tih sastojaka postoji pojačana potreba u periodu trudnoće i dojenja. Svakako je poželjno da se prvo posavetujete sa svojim ginekologom pre odluke o primeni i da se u skladu sa Vašim individualnim potrebama donese odluka o korišćenju Merz Spezial dražeja.

Preporuka je da Merz Spezial dražeje koristite 3 meseca u kontinuitetu (2 puta dnevno - i to 1 dražeja ujutro i 1 uveče), nakon čega možete da napravite pauzu 1-2 meseca i opet nastavite sa dražejama na isti način.

Merz Spezial dražeje u svom sastavu sadrže specijalnu kombinaciju vitamina i minerala za kožu, kosu i nokte, a za mnogim od tih sastojaka postoji potreba tokom trudnoće i dojenja. Svakako je najbolje da se prvo konsultujete sa svojim lekarom pre odluke o primeni, zbog kombinacije sa preparatima koje možda već uzimate, a radi dodatne bezbednosti.

Merz Spezial dražeje sadrže saharozu, laktozu, glukozni sirup. 

1 dražeja ima manje od 0,03 BU, dok se u dnevnoj dozi (dve dražeje), nalazi manje od 0,06 BU. 

Dijabetičari ih smeju koristiti, uz oprez i prilagođavanje režimu ishrane propisanom od strane lekara. 

Optimalni rezultati se dostižu nakon 3. meseca korišćenja, a dosta naših korisnica primećuje prve rezultate već nakon 1. meseca uzimanja dražeja. 

Dražeje utiču na rast dlake na svim delovima tela, s tim što rast dlake kose ima brži fiziološki razvoj za razliku od drugih delova tela. Takođe epilacija ima više faza - ako je završen kompletan tretman, dražeje će imati minimalan uticaj na rast dlake ili nikakav. 

Pri pravilnoj primeni, Merz Spezial dražeje ne dovode do nadutosti.  

Preporuka je da proverite da li ste još neki preparat/namirnicu uzimali u tom periodu koji bi mogli biti uzrok nadutosti. 

Takođe, Merz Spezial dražeje ne sadrže gluten, tako da on ne može biti uzrok. 

Eventualan razlog može biti intolerancija pacijenta na laktozu, s tim što treba naglasiti da jedna Merz Spezial dražeja sadrži svega 120 mg laktoze. 

Na ovaj naćin se organizam kontinuirano snabdeva potrebnim hranljivim materijama tokom dana i postiže se potpun efekat aktivnih supstanci koje utiču na smanjenje opadanja kose i brži rast nove dlake, kao i jačanje i rast noktiju.