Biram Zdravlje logo

Kapi za uši

Auridol kapi za uši su namenjene umirenju bola i/ili svraba u uhu. Ukoliko nakon 3 dana bol u uhu i dalje postoji ili postaje intenzivniji, potrebno je otići na pregled kod lekara, kako bi se postavila prava dijagnoza.

Lekar po potrebi može prepisati dodatnu terapiju. Kako bi se obezbedila efikasnost oba leka, Auridol kapi se mogu koristiti 30 minuta pre ili nakon primene drugih kapi za uši.

Auridol možete koristiti sve do potpunog umirenja bola u uhu.

Auridol kapi mogu koristiti odrasli, deca i bebe starije od 6 meseci. Sigurnost primene ovog proizvoda dokazana je kliničkim studijama.

Lagano povući ušnu školjku i pritiskom na obe strane bočice naneti 1-2 kapi u uho. Ostati nekoliko minuta u istom položaju da bi kapi mogle skliznuti niz ušni kanal. Po potrebi zaštititi uho vatom.

Bez saveta lekara, Auridol ne treba koristiti kada postoji curenje iz uha.

U slučaju dugotrajnog bola ili otoka potrebno je prethodno konsultovati lekara, koji će utvrditi uzrok bola.

Kod dece bol u uhu je obično posledica infekcije srednjeg, spoljnog ušnog kanala kada je potrebna i dodatna terapija ili nastaje kao posledica povrede spoljašnjeg, srednjeg ili unutrašnjeg uha.

Kod odraslih bol u uhu često nastaje kao rezultat bolesti okolnih anatomskih struktura sa kojih se bol prenosi prema uhu.