Biram Zdravlje logo

Koža

Za ogrebotine, razderotine, oderotine, ugrizne rane, ubode paukova i opekotine posebno je primeren Tyrosur gel, dok je za vlažne rane najprimereniji Tyrosur prašak. Takođe, i Tyrosur prašak i gel primereni su za sve navedene inficirane ili upaljene povrede kože.

Zavoj kod lakših povreda ili upala kože na otkrivenim delovima tela u pravilu nije potreban.
Kod rana koje su jako vlažne preporučuje se stavljanje zaštitnog zavoja koji bi trebalo menjati nakon 1 – 2 dana prema uputstvima lekara.

Neurodermatitis je stanje kože koje zahteva konsultaciju sa dermatologom, ali ono što možemo da Vam preporučimo za svakodnevnu negu kože sklone neurodermatitisu jeste

Linola linija proizvoda:

Linola Face hidratantna krema za svakodnevnu negu kože lica,

Linola losion za negu celog tela,

kao i Linola Forte šampon ukoliko se i na skalpu pojavljuju znaci kao što su svrab, iritacije, perutanje i crvenilo.

Takođe, za mesta gde Vam je neurodermatitis najviše izražen (na šakama i stopalima) uz konsultaciju sa Vašim dermatologom treba da razmotrite primenu Linola Fett krema, koji je upravo namenjen ovakvom stanju kože, kao i Linola Fett N, dodatka za kupku, namenjenog za kupanje i tuširanje.

Tamni kolutovi ispod očiju mogu biti uzrokovani genetikom, zdravstvenim problemom, ali i nedostatkom vitamina i minerala popit:

- Vitamina C

- Vitamina E

- Vitamina B12

- gvožđa

Laboratorijskim analizama možete utvrditi nedostatak. Potrebno je da pijete dovoljno tečnosti, da imate dovoljno sati sna, da izbegavate slanu hranu i preporučujemo suplementaciju Merz Spezial dražejama koje sadrže kompleks vitamina i minerala.

Esencijalne masne kiseline su izuzetno važne za ljudsko zdravlje, a linolna, višestruko nezasićena masna kiselina, je najvažnija od njih. Linolna kiselina obezbeđuje stabilnu strukturu ćelijskih membrana i kože i čini oko 20% svih masnih kiselina prisutnih u zdravoj koži. Kada se ovaj udeo smanji, koža počinje da se peruta, postaje suva i gubi elastičnost.

Telo i koža nisu u stanju da stvaraju esencijalne masne kiseline, te je neophodno da se one nadoknade iz biljnih ulja (npr. suncokretovog, čičkovog ili ulja žutog noćurka) ili u čistom obliku.

Kada se nanose u obliku krema koje sadrže linolnu kiselinu, koža može direktno da ih iskoristi i tako se regeneriše i čuva svoju funkcionalnost. 4 Linolna kiselina regeneriše i održava zdravu kožnu barijeru, a nakon lokalne primene deluje protivupalno pa ima pozitivan učinak na održavanje i obnavljanje epidermalne barijere. 

Glavni aktivni sastojak Linola proizvoda je upravo linolna kiselina.