Biram Zdravlje logo

Aknefug Oxid Wash

Benzoil-peroksid na sobnoj temperaturi i u kontaktu sa spoljašnjom sredinom lako oksiduje, što dovodi do postepenog gubitka aktivnosti.

Zbog toga se zatvorena tuba čuva u frižideru na temperaturi do 8°C, kako bi se proces oksidacije odložio.

Kada se otvori, lek se čuva na sobnoj temperaturi, jer je u tom slučaju već započet proces oksidacije i nema svrhe ponovo ga čuvati na nižim temperaturama. Lek će ostati aktivan do kraja upotrebe.

Tokom primene leka Aknefug Oxid Wash, neophodno je izbegavati direktno izlaganje UV zracima – sunčanje, solarijum jer može doći do pojačane reakcije i pojave preosetljivosti ili crvenila.

Upotreba benzoil-peroksida za otklanjanje mitisera može biti korisna kod masne kože i preporučljiva je primena nižih koncentracija.

Kada je koža suva, a sklona stvaranju mitisera na određenim regijama, treba izbegavati primenu zbog mogućeg dodatnog isušivanja ili iritacije.

Zbog toga je najbolje konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Primena benzoil-peroksida na seboroičnim regijama kože je korisna upravo zbog dvostrukog dejstva leka. Kao i na licu, Aknefug suspenzija benzoil-peroksida može se koristiti i za tretman akni na leđima ili dekolteu, uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.