Biram Zdravlje logo

Prospan® sirup za kašalj

Potražite u apotekama

Pobedite kašalj snagom prirode! Prospan® sirup za decu i odrasle prijatnog je ukusa trešnje. Ne sadrži šećer, alkohol ni veštačke boje. Nema udaha koji Prospan® sirup ne može olakšati!

Lek Prospan® sirup je biljni lek koji se koristi kao ekspektorans (za olakšavanje iskašljavanja) kod produktivnog kašlja, kod odraslih, adolescenata i dece uzrasta od 2 godine i starije.

Prospan® sirup razređuje gustu sluz u disajnim putevima, olakšava iskašljavanje i tako smiruje produktivni kašalj. 

Zašto ste zavoleli Prospan® sirup za kašalj?

Još iz detinjstva se sećamo svojih lica, dok nam je mama davala sirup protiv kašlja. Često su bili neprijatnog ukusa i sećamo ih se sa nelagodom…

Prospan® sirup je biljni sirup, prirodnog porekla sa prijatnim ukusom trešnje, za decu i odrasle.
Nema šećera, alkohola ni veštačkih boja, a sadrži kao aktivnu komponentu suvi ekstrakt lista bršljana.

Kada tražiti Prospan® sirup u apoteci?

  • Kad želite da poboljšate iskašljavanje kod produktivnog kašlja
  • Kad želite da smirite kašalj

Kako se dozira Prospan® sirup?

Prospan® sirup za kašalj ima posebno dizajniranu priloženu čašicu iz koje uzimate svoju dozu sirupa. Doza se prilagođava uzrastu. Ne smeju ga uzimati deca mlađa od 2 godine. Detaljnija uputstva o doziranju pogledajte ovde.

Bočicu Prospan® sirupa možete pronaći u pakovanju od 100 ml ili 200 ml.

Način primene i doziranje:

Lek Prospan uzimajte uvek tačno onako kako Vam je to objasnio Vaš lekar. Ako niste sasvim sigurni, proverite sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Ukoliko Vaš lekar nije propisao drugačije, uobičajena doza je:

Deca od 2-5 godina: 2 puta dnevno po 2.5 mL

Deca od 6-11 godina: 2 puta dnevno po 5 mL

Deca od 12 godina i stariji: 3 puta dnevno po 5 mL

Pre svake upotrebe sirup treba dobro promućkati! Ukoliko simptomi traju duže od 7 dana, treba se posavetovati sa lekarom.

 

Uputstvo za upotrebu proizvoda

Pitanja i odgovori

Koje vrste kašlja postoje?

Osnovna podela kašlja je na suvi i produktivni kašalj. Kod produktivnog kašlja u disajnim putevima postoji sekret koji otežava disanje, može uzrokovati nadražaj želuca, ali i dovesti do daljnje komplikacije bolesti i upalnog procesa. Kod suvog kašlja nema sekreta u disajnim putevima, a kašalj je nadražujući, često vrlo snažan, onemogućuje miran san i smanjuje kvalitet života bolesnika.

Kada primenjivati Prospan?

Velika prednost Prospan-a je primena kod obe spomenute vrste kašlja: kod suvog kašlja za njegovo smirivanje, a kod kašlja koji prati sekret za njegovo razređivanje i lakše iskašljavanje. Upravo stoga je i dobar izbor kada je teško odrediti vrstu kašlja, što je čest slučaj kod dece.

Kome se preporučuje sirup, a kome šumeće tablete?

I sirup i šumeće tablete mogu korisiti i deca i odrasli. Šumeće tablete su naročito zbog svog praktičnog pakovanja pogodne za odrasle koji su zaposleni ili često putuju, jer se vrlo jednostavno mogu poneti sa sobom i pripremiti rastvaranjem u 2 dl vode, čaja ili soka. Prilikom rastvaranja ne ostavljaju talog. Takođe su pogodne i za decu stariju od 4 godine koja generalno ne vole piti lekove. Zbog prijatnog ukusa, sirup naročito vole da piju deca, ali i starije osobe.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na Vaš upit.

Postavite pitanje

Uputstvo za upotrebu proizvoda

Pre upotrebe detaljno pročitati upustvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Nastavite dalje Prikaži moju korpu