Biram Zdravlje logo

Prospan® biljni prirodni lek za kašalj

Pobedite kašalj snagom prirode!

ivy

Želimo da svakoga dana dišete punim plućima i da vas kašalj ne ometa u omiljenim aktivnostima! Olakšajte iskašljavanje punom snagom bršljana!

Kompleksan spoj nauke, nemačke tehnologije i fitoterapije oblikovali smo u jednostavno rešenje protiv kašlja – Prospan®, biljni lek broj 1 u svetu protiv kašlja.

Biljna aktivna supstanca u listu bršljana

Lekovito dejstvo bršljana kod raznih upalnih bolesti bronhija poznato je već vekovima.

Danas, u modernom fitoterapijskom pristupu, bršljan se primenjuje za delotvorno olakšavanje iskašljavanja. Višestruka lekovita svojstva bršljana predmet su brojnih ispitivanja, kojima se otkriva sve više prednosti i značaja njegove primene.

Prospan® sadrži suvi ekstrakt lista bršljana.

big brand shadow
print green

Poseban i jedinstven...

Važne aktivne supstance u listu bršljana su saponini. Upravo način i mesto njihovog delovanja predmet su istraživanja koja su u toku. Naučnici su otkrili da, na primer, dejstvo saponina na širenje disajnih puteva zavisi i od njihove koncentracije. Drugim rečima, precizno određeni sastav i način proizvodnje ekstrakta bršljana može imati uticaj na dejstvo pri lečenju. Proizvodi Prospan® za lečenje kašlja odlikuju se činjenicom da nastaju jedinstvenim postupkom proizvodnje. Rezultat takvog naprednog postupka je suvi ekstrakt lista bršljana, Prospan® zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, koji se po svojoj posebnosti i jedinstvenim svojstvima može uporediti sa otiskom prsta.

Kako za male tako i za velike...

big brand shadow

Istraživanja i kontrola kvaliteta...

Više od 60 godina iskustva u temeljnim istraživanjima, kontinuirani napredak i inovativne mogućnosti – to su vrednosti kojima Engelhard Arzneimittel osigurava najbolje za svoje pacijente. Fokus poslovanja je proizvodnja dobro podnošljivih lekova i medicinskih sredstava čija se učinkovitost, snaga, oblik i način primene prilagođavaju pojedinačnim potrebama pacijenata.

Poznavati poreklo

Naša kontrola kvaliteta počinje puno pre proizvodnje krajnjeg proizvoda.

Bočica našeg Prospan® sirupa prolazi kroz veliki broj ispitivanja i kontrola pre nego što se nađe na policama apoteka u gotovom proizvodu: od kontrole kvaliteta sirovina do kontrole samog procesa, sve do finalnih kontrola gotovog proizvoda. Naša velika odgovornost, kao proizvođača lekova, odražava se u poslovanju u skladu sa sertifikatima koje posedujemo i strogim standardima proizvodnje koje poštujemo.

Više od 60 godina iskustva

big brand shadow

Biljke zapravo nisu lekovi

Dobro ispitane lekovite biljke, kao na primer valerijana, kantarion, bršljan i druge, danas se primenjuju kao ekstrakt u obliku tableta, tečnih oblika i sl. Ipak, u čemu je razlika između farmaceutski obrađenih biljnih lekova i infuzija ili tinktura koje se još uvek pripremaju po bakinom receptu? Bršljan može biti dobar primer za pojašnjenje ovih razlika: aktivni sastojak ne predstavlja sama biljka, već suvi ekstrakt lista bršljana koji je standardizovan i uvek istog kvaliteta i sastava. Ekstrakt je po svom sastavu složena mešavina aktivnih sastojaka na čiji sastav utiče nekoliko ključnih faktora.
To su, svakako, kvalitet lekovite biljke, deo biljke koji se koristi kao sirovina u proizvodnji, sredstvo koje se koristi za ekstrahovanje lekovitog aktivnog sastojka i na kraju, sam proizvodni postupak kojim se dobija biljni lek.

line brand

Napomena: različite vrste biljaka ne mogu dati identične ekstrakte, ‘’kopiju’’ je skoro nemoguće proizvesti!

ivy

Prospan®

zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®

Karakteristika svih Prospan® proizvoda je njihova posebnost i jedinstveni proizvodni proces. Rezultat ovog patentiranog procesa jeste suvi ekstrakt lista bršljana, Prospan® zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, čije pojedinačne karakteristike mogu da se uporede sa otiscima prstiju.

Osim što ima najveći udeo ekstrakta bršljana u svom sastavu, Prospan® je drugačiji od svih drugih sirupa nastalih na osnovu lekovitih svojstava bršljana.

Jedinstvena snaga bršljana dokazana je samo u zaštićenom ekstraktu bršljana EA 575®, koji je aktivna supstanca u Prospan® biljnim lekovima.

big brand shadow
ivy

Ovaj ekstrakt ima dokazani učinak na razne složene mehanizme i uzročnike nastanka kašlja.

Trend biljnih lekova - stalno rastuća potražnja

Istraživanja na polju fitomedicine su već neko vreme fokus mnogih naučnika, naročito na polju efikasnosti i podnošljivosti.

Biramo najbolje iz prirode

big brand shadow

Pre upotrebe detaljno pročitati upustvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Savetovalište

Pitanja i odgovori

arrow_circle_right

Da li Prospan sirup sadrži šećer?

Ne, Prospan sirup i Prospan liquid sirup za kašalj ne sadrže šećer.

arrow_circle_right

Dete ima problem sa sekretom koji se zadržava i odlazi na uši. Ima česte upale uha, ali ne kašlje. Lekar joj je prepisao Prospan.

Prospan je sekretolitik i često ga lekari savetuju i kod sekretornog otitisa, jer imaju dobra iskustva. 

arrow_circle_right

Da li mogu dati detetu Prospan zbog učestalog kašljanja, ako dete uzima antihistaminike?

Da, Prospan je lek koji ne pokazuje interakcije sa antihistaminicima.

expand_circle_right Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na Vaš upit.

expand_circle_right Postavite pitanje