Biram Zdravlje logo

Prospan sirup

Prospan® sirup za decu i odrasle prijatnog je ukusa trešnje. Ne sadrži šećer, alkohol ni veštačke boje. Nema udaha koji Prospan® sirup ne može olakšati!

Zašto ste zavoleli Prospan® sirup?

Još iz detinjstva se sećamo svojih lica, dok nam je mama davala sirup protiv kašlja. Često su bili neprijatnog ukusa i sećamo ih se sa nelagodom…

Prospan® sirup je biljni sirup, prirodnog porekla sa prijatnim ukusom trešnje, koji odgovara i deci i odraslima.
Nema šećera, alkohola ni veštačkih boja, a sadrži kao aktivnu komponentu suvi ekstrakt lista bršljana.

Kada tražiti Prospan® sirup u apoteci?

  • Kad želite da poboljšate iskašljavanje kod produktivnog kašlja
  • Kad želite da smirite kašalj

Kako se dozira Prospan® sirup?

Prospan® sirup ima posebno dizajniranu priloženu čašicu iz koje uzimate svoju dozu sirupa. Doza se prilagođava uzrastu. Ne smeju ga uzimati deca mlađa od 2 godine. Detaljnija uputstva o doziranju pogledajte ovde.

Bočicu Prospan® sirupa možete pronaći u pakovanju od 100 ml ili 200 ml.

Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo.
O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Uputstvo za upotrebu proizvoda

Pitanja i odgovori

Da li Prospan može izazvati neku vrstu alergije kod dece? Devojčica od 3 godine dobija blage osipe po licu, kao neki ugriz insekata, koji se u roku par minuta povlače.

Ukoliko osip povezujete sa Prospan sirupom, moguće je da Vaša devojčica ima alergiju na neki od pomoćnih sastojaka sirupa, a manje verovatno na bršljan budući da se osip ne bi povukao tako brzo. Učestalost alergijskih reakcija na Prospan je u kategoriji vrlo retkih reakcija, manje od 1 na 10.000 lečenih bolesnika, uključujući i izolovane slučajeve.

Je li bršljan otrovna biljka?

Bršljan je poznat u narodnoj medicini kao otrovna biljka, međutim, pojedine supstance izdvojene iz lista bršljana posebnim metodama su lekovite i smeju se koristiti samo u obliku gotovih farmaceutskih preparata kao što je npr. Prospan.

Koje vrste kašlja postoje?

Osnovna podela kašlja je na suvi i produktivni kašalj. Kod produktivnog kašlja u disajnim putevima postoji sekret koji otežava disanje, može uzrokovati nadražaj želuca, ali i dovesti do daljnje komplikacije bolesti i upalnog procesa. Kod suvog kašlja nema sekreta u disajnim putevima, a kašalj je nadražujući, često vrlo snažan, onemogućuje miran san i smanjuje kvalitet života bolesnika.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo odgovoriti.

Postavite pitanje

Uputstvo za upotrebu proizvoda

Pre upotrebe detaljno pročitati upustvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.