Biram Zdravlje logo

Kašalj

I deca i odrasli zakašlju se barem nekoliko puta na dan. Kašalj je široko rasprostranjen simptom, i izaziva veliku pažnju i onih koji kašlju i lekara i farmaceuta. Zato je izuzetno važno upoznati se sa njegovim oblicima, mogućim uzrocima, načinima lečenja i prevencije.

Savetovalište

Pitanja i odgovori

Za koje vreme prestaje kašalj kod uzimanja Prospan-a?

Kašalj obično prestane za 7- 10 dana. Ako ne prođe u tom vremenu, obratite se svom lekaru radi eventualnih daljih ispitivanja.

Da li se Prospan sme koristiti kod astmatičara za smirivanje kašlja?

Prospan se može koristiti i kod astmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše lekar.

Da li Prospan može izazvati neku vrstu alergije kod dece? Devojčica od 3 godine dobija blage osipe po licu, kao neki ugriz insekata, koji se u roku par minuta povlače.

Ukoliko osip povezujete sa Prospan sirupom, moguće je da Vaša devojčica ima alergiju na neki od pomoćnih sastojaka sirupa, a manje verovatno na bršljan budući da se osip ne bi povukao tako brzo. Učestalost alergijskih reakcija na Prospan je u kategoriji vrlo retkih reakcija, manje od 1 na 10.000 lečenih bolesnika, uključujući i izolovane slučajeve.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo odgovoriti.

Postavite pitanje

Proizvodi

Kapi za oralnu upotrebu

Prospan® kapi namenjene su deci starosti iznad 2 godine i odraslima koji brinu o zdravlju cele porodice. Sadrže suvi ekstrakt bršljana što ih čini prirodnim lekom za kašalj. Rešavate kašalj u celoj porodici, a staju u svaku torbu.

isla pastile

Biljne pastile sa originalnim ekstraktom islandskog lišaja koriste se već vekovima za zaštitu grla.

isla® medic hydro+ trešnja

Tek kada izgubimo glas, shvatimo koliko nam je važan kao glavno sredstvo komunikacije. Tu su i profesionalci kojima je glas glavno sredstvo rada i upravo njihove glasne žice zahtevaju posebnu negu. isla® medic hydro+ trešnja ublažava tegobe sa grlom i smiruje snažno napregnute glasne žice.

isla medic hydro+

Ublažavanje tipičnih simptoma prehlade poput bolova u grlu, grebanja, promuklosti, suvoće sluznice i otežanog gutanja

Pastile za kašalj

Za sve vas koji nemate vremena da se borite sa kašljem, tu su Prospan® pastile. Možete ih kupiti bez lekarskog recepta, a zahvaljujući prirodnom ekstraktu bršljana rešićete se kašlja brzo i efikasno.

Prospan šumeće tablete

Prospan® akut su biljne šumeće tablete, finog ukusa narandže, koje se mogu pripremiti kao topli ili hladni napitak. Možete ih istopiti u najdražem čaju, što je lek za dušu, ali i za vaša pluća! Lako se rastvaraju i posebno su praktične za zaposlene i one u pokretu.

Prospan sirup

Prospan® sirup za decu i odrasle prijatnog je ukusa trešnje. Ne sadrži šećer, alkohol ni veštačke boje. Nema udaha koji Prospan® sirup ne može olakšati!