Biram Zdravlje logo

Kašalj

I deca i odrasli zakašlju se barem nekoliko puta na dan. Kašalj je široko rasprostranjen simptom, i izaziva veliku pažnju i onih koji kašlju i lekara i farmaceuta. Zato je izuzetno važno upoznati se sa njegovim oblicima, mogućim uzrocima, načinima lečenja i prevencije.

Savetovalište

Pitanja i odgovori

Za koje vreme prestaje kašalj kod uzimanja Prospan-a?

Kašalj obično prestane za 7- 10 dana. Ako ne prođe u tom vremenu, obratite se svom lekaru radi eventualnih daljih ispitivanja.

Da li se Prospan sme koristiti kod astmatičara za smirivanje kašlja?

Prospan se može koristiti i kod astmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše lekar.

Koje vrste kašlja postoje?

Osnovna podela kašlja je na suvi i produktivni kašalj. Kod produktivnog kašlja u disajnim putevima postoji sekret koji otežava disanje, može uzrokovati nadražaj želuca, ali i dovesti do daljnje komplikacije bolesti i upalnog procesa. Kod suvog kašlja nema sekreta u disajnim putevima, a kašalj je nadražujući, često vrlo snažan, onemogućuje miran san i smanjuje kvalitet života bolesnika.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo odgovoriti.

Postavite pitanje

Proizvodi

isla pastile

Biljne pastile sa originalnim ekstraktom islandskog lišaja koriste se već vekovima za zaštitu grla.

isla® medic voice

Tek kada izgubimo glas, shvatimo koliko nam je važan kao glavno sredstvo komunikacije. Tu su i profesionalci kojima je glas glavno sredstvo rada i upravo njihove glasne žice zahtevaju posebnu negu. isla® medic hydro+ trešnja ublažava tegobe sa grlom i smiruje snažno napregnute glasne žice.

isla medic hydro+

Ublažavanje tipičnih simptoma prehlade poput bolova u grlu, grebanja, promuklosti, suvoće sluznice i otežanog gutanja

Prospan® sirup

Pobedite kašalj snagom prirode! Prospan® sirup za decu i odrasle prijatnog je ukusa trešnje. Ne sadrži šećer, alkohol ni veštačke boje. Nema udaha koji Prospan® sirup ne može olakšati!

Prospan® šumeće tablete

Prospan® šumeće tablete su biljni lek, prijatnog ukusa narandže, koje se mogu rastvoriti u toploj ili hladnoj vodi. Lako se rastvaraju i posebno su praktične za zaposlene i osobe u pokretu. Pobedite kašalj snagom prirode!

Prospan® pastile za kašalj

Za sve vas koji nemate vremena da se borite sa kašljem, tu su Prospan® pastile. Pobedite kašalj brzo i efikasno!

Prospan® kapi za oralnu upotrebu

Prospan® kapi su biljni lek koji se koristi kao ekspektorans (za olakšavanje iskašljavanja) kod produktivnog kašlja, kod odraslih, adolescenata i dece uzrasta od 2 godine i starije. Sadrže suvi ekstrakt bršljana. Rešavate produktivni kašalj u celoj porodici, a staju u svaku torbu.