Biram Zdravlje logo

Koža

Koža je najveći ljudski organ, ali zbog svoje nežne građe sklona je površinskim povredama. Da male povrede ne postanu veliki problem, treba ih na vreme tretirati, sprečiti infekciju i omogućiti što brže zarastanje rane.

Savetovalište

Pitanja i odgovori

Šta je linolna kiselina i zašto je važna za zdravlje kože?

Esencijalne masne kiseline su izuzetno važne za ljudsko zdravlje, a linolna, višestruko nezasićena masna kiselina, je najvažnija od njih. Linolna kiselina obezbeđuje stabilnu strukturu ćelijskih membrana i kože i čini oko 20% svih masnih kiselina prisutnih u zdravoj koži. Kada se ovaj udeo smanji, koža počinje da se peruta, postaje suva i gubi elastičnost.

Telo i koža nisu u stanju da stvaraju esencijalne masne kiseline, te je neophodno da se one nadoknade iz biljnih ulja (npr. suncokretovog, čičkovog ili ulja žutog noćurka) ili u čistom obliku.

Kada se nanose u obliku krema koje sadrže linolnu kiselinu, koža može direktno da ih iskoristi i tako se regeneriše i čuva svoju funkcionalnost. 4 Linolna kiselina regeneriše i održava zdravu kožnu barijeru, a nakon lokalne primene deluje protivupalno pa ima pozitivan učinak na održavanje i obnavljanje epidermalne barijere. 

Glavni aktivni sastojak Linola proizvoda je upravo linolna kiselina. 

Imam tamne kolutove ispod očiju. Šta može da pomogne u tom slučaju?

Tamni kolutovi ispod očiju mogu biti uzrokovani genetikom, zdravstvenim problemom, ali i nedostatkom vitamina i minerala popit:

- Vitamina C

- Vitamina E

- Vitamina B12

- gvožđa

Laboratorijskim analizama možete utvrditi nedostatak. Potrebno je da pijete dovoljno tečnosti, da imate dovoljno sati sna, da izbegavate slanu hranu i preporučujemo suplementaciju Merz Spezial dražejama koje sadrže kompleks vitamina i minerala.

Imam neurodermatitis, posebno izražen na šakama i stopalima. Koje proizvode mi preporučujete za negu?

Neurodermatitis je stanje kože koje zahteva konsultaciju sa dermatologom, ali ono što možemo da Vam preporučimo za svakodnevnu negu kože sklone neurodermatitisu jeste

Linola linija proizvoda:

Linola Face hidratantna krema za svakodnevnu negu kože lica,

Linola losion za negu celog tela,

kao i Linola Forte šampon ukoliko se i na skalpu pojavljuju znaci kao što su svrab, iritacije, perutanje i crvenilo.

Takođe, za mesta gde Vam je neurodermatitis najviše izražen (na šakama i stopalima) uz konsultaciju sa Vašim dermatologom treba da razmotrite primenu Linola Fett krema, koji je upravo namenjen ovakvom stanju kože, kao i Linola Fett N, dodatka za kupku, namenjenog za kupanje i tuširanje.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na Vaš upit.

Postavite pitanje