Zbog predstojećih praznika porudžbine ostvarene u periodu od 30.04-06.05. će biti realizovane od 07.05.2024. Hvala što volite naše brendove!
Biram Zdravlje logo

Pripremi kožu za zimsku odeću

shadow illustration

Nismo se ni oporavili od velikog prolećnog spremanja ormara, a jesen je već stigla. S njom su došle i niže temperature. Iz ormara izvlačimo deblje slojeve odeće i obuće, poput jakni, kaputa i čizama, ali često zaboravljamo na ono što je ispod svih tih slojeva – naša koža!

Nakon dugotrajnog izlaganja suncu, soli i letnjim temperaturama, nije ni čudo kako nam je koža suva i dehidrirana. Zima dolazi, a s njom i period grejanja i velikih temperaturnih razlika, koje mogu već oštećenu kožu dodatno da isuše.

shadow illustration

Iskoristi jesenje vreme za regeneraciju kože!

Tvoj novi kaput ili jakna neće moći da sakrije tvoju kožu. Neugodan osećaj svraba ili peckanja kože treba pravovremeno lečiti.

Evo nekoliko trikova kako brinuti o koži:

● Izbegavaj suviše toplu vodu! Tuširanje toplom vodom posebno je slatko nakon hladnog dana, ali kratkotrajno zadovoljstvo ne sme da bude razlog za dalje oštećenje kože.
● Odaberi gel za tuširanje ili sapun za dodatnu negu, oštećenu, suvu kožu, dubinsku negu kože i slično.
● Redovno neguj kožu kremama za lice, mlekom ili uljima za telo.
● Kremu nanosi na blago vlažnu kožu.
● Biraj odeću koja je mekana i providna poput pamuka. Izbegavajte plastične i veštačke materijale.

I za muškarce važe ista pravila kao i za žene!

Dragi muškarci, ako ste mislili kako su kremice rezervisane samo za ženske torbice, varate se. Tržište je bogato brojnim bezbojnim i bezmirisnim gelovima i kremama koje regenerišu vašu kožu i štite je od budućih oštećenja.

Najizloženije su ruke!

Rukavice su modni dodatak bez kojeg ne možemo zimi, ali nepoželjan dodatak svakako su bradavice na rukama. Zato uz dobru kremu za ruke, Acetocaustin rastvor je ključ za lepe i negovane ruke. Iskoristi vreme pre rukavica da se rešiš bradavica zauvek!

Ne zaboravi na svoje nokte!

Pripremi se za zimu od glave do pete. Ne zaboravi na svoje pete koje će nekoliko meseci biti sakrivene u čizmama i debelim čarapicama, što su idealni uslovi za razvoj gljivica na noktima. Osim Mycosana, pobrini se da pripremiš nepropustljivu i toplu obuću, u kojoj ćeš bezbrižno tapkati po jesenjim lokvama ili zimskim pahuljama.

Za lepu i zdravu kožu bitno je i šta jedeš. Kako pripremiti svoj imunitet za zimu, pročitaj ovde!