Naš webshop tim je na letnjem odmoru od 29.07. do 16.08. Druge kolege će preuzeti slanje porudžbina, pa vas molimo za strpljenje ukoliko dostava bude prolongirana par dana. Hvala što volite naše brendove!
Biram Zdravlje logo

Kralj urbane džungle: Ko je pravi protivnik

shadow illustration

Ko ti je u životu pravi protivnik?

Nešto me neverovatno žulja, a ne mogu da shvatim šta.

Nešto mi toliko smeta da konstantno gubim nit, a to ne bi trebalo da mi se događa na ovako važnim sastancima, pogotovo ne u novonastaloj situaciji. Koncentraciju i samodisciplinu, nešto što inače smatram svojim najjačim adutima, sad opasno ugrožava još neidentifikovani neprijatelj.

Nešto jednostavno ne štima sa tim tipom. Prvo sam mislio da je pogled u pitanju – pogled iz kojeg seva neka pretnja, čak i kad je ostatak lica razvučen u osmeh. Možda je i do tog neprirodnog držanja kojim, kao da u svakom trenutku, po svaku cenu, pokušava da istakne prenaduvane grudne mišiće i široka ramena, ma koliko mu neudobno bilo. Dok sedi, prsi se, dok hoda i maše rukama, prsi se, čak i kad se saginje prema stolu, nekim čudom uspeva da se isprsi. A možda je i do tog iritantnog glasa.

Ne znam zapravo je li do njega ili do ovog nepodnošljivo suvog vazduha u prostoriji. Čim malo zahladni, u kancelarijama raspale grejanje kao da je napolju ledena kataklizma. Zimi na posao nosim laganiju odeću nego leti, a i dalje se znojim, pijem vodu i sisam isle k’o bombone. Nozdrve su mi tako suve i hrapave da se jedva ispred svih njih suzdržavam da ih ne počnem čeprkati (iako znam da bi to samo pogoršalo stvar). U trenutku se setim malog čarobnog trika koji mi je Gaga neki dan pokazala…

Odlazim u WC (dobro će mi doći da se malo priberem). Ne guram prste u nos, ali vadim iz džepa malu diskretnu tubicu sa spasonosnim sadržajem za moje iziritirane nozdrve. Nisita mast klizne kao melem na moje fizičke ranice, a i ove druge se učine odmah za nijansu lakšima. Svež udah bez smetnji razbistrio mi je misli. Trebalo bi češće da slušam Gagu i da obraćam pažnju na te male stvari kojima mi olakšava život, na te sitne izlive nežnosti i brige koje očigledno shvatam zdravo za gotovo.

shadow illustration

Da li bi meni ikada palo na pamet da joj, ako znam da ju je donedavno ubijala prehlada i da joj uopšte smeta suvi vazduh, stavim tu spasonosnu tubicu u torbu pre posla? Verovatno ne. Nije da ne razmišljam o njenom zdravlju i njenim potrebama, ali te misli su vrlo često (nerado ću priznati) potisnute mislima o prošlogodišnjoj dobiti, o novim strategijama i o potencijalnoj konkurenciji koja bi mi mogla pomrsiti planove. Gaga je toga svesna, možda i više nego ja, ali svejedno na kraju svakog dana, koliko god joj bio stresan i težak, čak i kad nema snage ni za šta osim za krevet, sačuva jednu dozu nežnosti za mene. Ponekad stvarno ne razumem zašto je sa mnom.

Vratio sam se u salu koja je bila isto pretopla kao i malopre, ali vazduh kao da je nekako lakše dopirao do mog mozga i vratila mi se bistrina. Shvatio sam šta me žulja, a suptilnije je i opasnije od bilo kog nadobudnog i naduvanog konkurenta i najiritantnijih ranica u nosu.

Ono što me zapravo sputava, zove se ego.