Biram Zdravlje logo

DA LI JE PUN KOFER I SPREMAN KOFER?

Svetski putnici znaju – prvi korak kod svakog putovanja je lista stvari ŠTA PONETI NA LETOVANJE.

Ok, pasoš je spreman.

Pare su se skupljale mesecima, na to sigurno nećemo zaboraviti.

Lepo raspoloženje i spremnost na avanturu – zar letovanje tome i ne služi?

Tu su i one stavke koje ne ulaze u prvih 3, ali su svakako ono bez čega ne smemo da krenemo na letovanje:

  • Kupaći kostim, u kojem ćemo zablistati na plaži;
  • Peškir za plažu;
  • Krema za sunčanje;
  • Telefon koji sada ima ulogu fotoparata;
  • Omiljena letnja haljina;
  • Putna apoteka kao nešto što nam može spasiti letovanje.

Jer, pored putnog osiguranja, važno mesto u koferu spremno je za naše male spasioce, koji su tu da nam priteknu u pravi čas. Naročito onda kada sa nama na letovanje idu i deca.

GDE SE KRIJU IZNENAĐENJA?

Bolje sprečiti nego lečiti nije uvek primenjiva krilatica. Borba sa stomačnim problemimatemperatura ili dehidratacija nakon celodnevnog boravka na plaži toliko su česti, da se ne može reći da je odmora ni bilo ako bar jedan član porodice ne bude glavni akter ove priče.

Ima i onih manjih, ređih problema koje lako možemo da zaobiđemo. Ili bar budemo spremni da brzo reagujemo.

Posekotine – česta pojava na letovanjima, kada koža nije zaštićena odećom, a ulazak u slanu vodu sa ozledom može da bude prava agonija.

Rane pri češanju ujeda od komaraca su najčešća kod dece, koji ne mogu da odole a da ne diraju iritirano mesto. Prva stvar u putnoj apoteci – Tyrosur prašak koji prijatno hladi ozleđeno mesto, sprečava infekciju i ubrzava zarastanje rana.

Promena klime, boravak u vodi, hladni napici, lagana garderoba i sladoledi su česti uzročnik upale grlaprehlada, zapušenog nosa. Deca su prva na udaru, sa imunim sistemom koji još uvek nije dovoljno jak. Ako se tome priključi i začepljenje uva pri ronjenju, vaše letovanje se pretvara u boravak u sobi, bez klime, i u društvu supica, čajeva i maramica.

Ali, vi ste korak ispred. Jer, putna apoteka nije bez razloga zauzela jedan deo kofera, a cipele sa potpeticom ostale za neke gradske asfalte. Nisita – za ublažavanje siptoma prehlada i zapušenog nosa i Isla koja ublažave promuklost nakon velikih količina sladoleda i hladnih, gaziranih sokova, velika su pomoć u situacijama kada vaša ljubav nije dovoljan lek da se zaštite najmiliji.

NEGOVANI PRE, ZA VREME I POSLE ODMORA

Nema puno priče. Negovana koža, kosa i nokti zahtevaju svakodnevan trud. Pre odmora, kada ih pripremate za sunce, so i pesak. Za vreme odmora, kada izložena sunčevim zracima zahteva posebnu negu. Posle odmora, kad ih treba oporaviti i povratiti im vitalnost i energiju.

Na listu dopišite i Merz Spezial dražeje, za zdravu i snažnu kožu, kosu i nokte.

Sada kada smo sve čekirali, vreme je da zatvorimo kofer i krenemo u letnju avanturu.