Biram Zdravlje logo

Tyrosur Gel za brže zarastanje rana

Ukoliko je žulj inficiran, pomoći će.

Nisu dostupni podaci o sigurnosti primene leka Tyrosur tokom trudnoće. Nije poznato u kojoj meri tiroticin prolazi kroz kožu i ulazi u krvotok. Ako ste trudni, Tyrosur bi trebalo da koristite samo: kratko vreme, na maloj površini i po preporuci lekara.

Možete koristiti Tyrosur gel kako biste sprečili moguću infekciju i potpomogli proces epitelizacije kože.

Zavoj kod lakših povreda ili upala kože na otkrivenim delovima tela u pravilu nije potreban.
Kod rana koje su jako vlažne preporučuje se stavljanje zaštitnog zavoja koji bi trebalo menjati nakon 1 – 2 dana prema uputstvima lekara.

U uznapredovalom stadijumu, kada su propratne bakterijske (gnojne) infekcije kože Tyrosur se može koristiti za lečenje bakterijske superinfekcije.
Međutim, Tyrosur ne utiče na poremećaj pojave tvrde kože i pojačano lučenje lojnih žlezda.

Trajanje primene zavisi od kliničke slike. Ako se tegobe pogoršaju ili nakon nedelju dana ne nastupi poboljšanje, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom.

Za ogrebotine, razderotine, oderotine, ugrizne rane, ubode paukova i opekotine posebno je primeren Tyrosur gel, dok je za vlažne rane najprimereniji Tyrosur prašak. Takođe, i Tyrosur prašak i gel primereni su za sve navedene inficirane ili upaljene povrede kože.

Tyrosur gel hladi mesto uboda, ubrzava smanjenje otoka koji je izazvan ubodom i sprečava upalu.

Tyrosur se jako dobro podnosi. Aktivnu supstancu tirotricin telo ne resorbuje. Veoma retko može doći do reakcija preosetljivosti, tj.peckanja na koži.

Trajanje primene zavisi od kliničke slike. Ako se tegobe pogoršaju ili nakon nedelju dana ne nastupi poboljšanje, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom.

Tyrosur je lek koji se prodaje samo u apotekama i nije potreban recept.

Da, povrede nastale kod pirsinga i tetovaža jesu indikacija za primenu Tyrosur-a. Tyrosur gel će sprečiti infekciju rane i omogućiće brže zarastanje.

Primena kod dijabetičara nije opasna, uzimajući u obzir da se laktoza gotovo i ne upija (resorbuje) preko kože.
Osim toga se prašak nanosi u tankom sloju, tj. količina laktoze je zanemarljiva.

Netolerancija na laktozu i simptomi koji proizlaze iz toga uslovljeni su oralnim uzimanjem laktoze koja potom prolazi kroz gastrointestinalni trakt. Kako se Tyrosur prašak primenjuje samo na koži, upotreba kod netolerancije laktoze nije problematična

Trajanje primene zavisi od kliničke slike. Ako se tegobe pogoršaju ili nakon nedelju dana ne nastupi poboljšanje, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom.

Za Tyrosur nije potreban recept, možete ga kupiti u Vama najbližoj apoteci.

Tyrosur se jako dobro podnosi. Pošto je u pitanju lokalni antibiotik, deluje na mestu primene i ne ulazi u sistem. Aktivnu supstancu tirotricin telo ne resorbuje. Veoma retko može doći do reakcija preosetljivosti, tj. peckanja na koži.

Tyrosur gel se koristi odmah kada rana nastane, tako da predlažemo da ga ponesete u previjalište prilikom sledećeg previjanja, ili ako sami previjate opekotinu, stavite Tyrosur gel na ranu i preko toga gazu i po potrebi zavoj.

Kada prođe 10ak dana od nastanka opekotine možete da krenete sa korišćenjem Contractubex gela, koji će sprečiti nastanak ožiljka.