Biram Zdravlje logo

Imunitet

Imunitet je sposobnost organizma da se odupre i odbrani od virusa, bakterija, gljivica, toksina, jednom rečju bolesti. Postoje dve vrste imuniteta: urođeni i stečeni imunitet. Urođeni imunitet - prisutan je od rođenja i predstavlja prvu liniju odbrane, a stečeni se razvija postepeno. Saznajte kako da ojačate svoj imunitet

Savetovalište

Pitanja i odgovori

Imam ćerkicu od 3 godine, ide u vrtić i često je prehlađena. Koliko često je normalno da se deca u predškolskom uzrastu razboljevaju?

Dete uzrasta 2-3 godine, kada se još uvek razvija njegov imunitet, a koje je krenulo u kolektiv, sasvim je normalno da je 6-8 puta godišnje bolesno. 

Zato je pored adekvatne ishrane, boravka na svežem vazduhu i higijene, potrebna i dodatna suplementacija. 

PROČITAJTE VIŠE U BLOG TEKSTU

Da li je dovoljno na jesen krenuti sa preparatima za jačanje imuniteta kod dece?

Dugotrajnija upotreba preparate za jačanje imuniteta kod dece, dovešće do smanjena broja respiratornih infekcija, koje su česte u jesenjem i prolećnom period.

Suplementacija treba praktično da traje čitave kalendarske godine.  Ukoliko niste započeli sa suplementacijom ranije, treba započeti i pri samom nastanku infekcije, jer što ranije krenemo sa suplementacijom to će respiratorna infekcija kraće trajati.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na Vaš upit.

Postavite pitanje