Biram Zdravlje logo

Zaštićene uši - miran odmor

shadow illustration

dr Izabela Purhmajer

Poslednjih par godina ono što se zapaža šetajući ulicama je sve veći broj prolaznika sa raznobojnim kružićima u ušima. „Kružići“ zanimljivih modnih dizajna i boja su ustvari naše omiljene slušalice. Posebno sada kada dosta boravimo u stanovima i kućama, one nam obezbeđuju intimni zvučni kutak.

Kada se slušalice koriste umereno tada sve ide glatko i čisto, ali ako se koriste par sati dnevno mogu da otežavaju izbacivanje slušne masti. Dolazi do sabijanja masti i stvara se čep (cerumenski čep).

Šta se javlja od simptoma kada nastane cerumenski čep?

Javlja se neprijatan osećaj zapušenosti uha, ponekad i potpuni gubitak sluha. Često nastaje bol u predelu ušne školjke i zujanje u ušima.

Kako ukloniti čep slušne masti?

Jedan od najboljih i najčešće korišćenih prirodnih lekova je maslinovo ulje. Ono ima antibakterijsko, antigljivično i antioksidativno dejstvo. Sadrži i vitamin E (tokoferol) koji neguje kožu spoljašnjeg slušnog kanala.

Međutim, nečistoće iz ulja mogu da iritiraju kožu spoljašnjeg slušnog kanala i zato se posebno insistira na njihovom odstranjivanju.

Šta je rešenje?

Vaxol - sprej za uho, na prirodan način uklanja ušnu mast i formiran cerumenski čep. Sadrži belo maslinovo ulje (Olean European), farmaceutski prečišćeno od nečistoća koje se prirodno nalaze u svakom maslinovom ulju.

Vaxol ne sadrži konzervanse što ga čini mogućim za upotrebu od najranijeg uzrasta, kod dece od 1. godine života i odraslih osoba.

Jednu bočicu Vaxol-a može da koristi više članova porodice zato što se plastični levkasti aplikator na vrhu bočice skida i pere nakon upotrebe.

Koža spljašnjeg slušnog kanala nakon primene maslinovog ulja iz Vaxola je čista, glatka i sjajna poput porcelana.

Posebno u narednom periodu nakon epidemije (COVID-a) kada se i dalje ne preporučuje odlazak u zdravstvene ustanove bez preke potrebe, Vaxol je bezbedno rešenje za higijenu ušnog kanala i pravi je čuvar čistog zvuka.

Zaštićene uši - miran odmor

Prilagođeno uslovima u kojima se već duže vreme nalazimo sigurno često postavljamo pitanje sebi i svom okruženju „gde provesti godišnji odmor“?

Verujem da većina ljudi planira boravak od desetak dana u našoj lepoj zemlji i to negde pored vode.

Ono što bi svakako trebalo poneti na kupanje je Vaxol swim sprej. Zašto?

U vodi, posebno stajaćoj, postoje bakterije koje mogu da uđu kroz kožu spoljašnjeg slušnog kanala i uzrokuju njegovo zapaljenje.

Zapaljenje se manifestuje jakim bolom u uhu i zahteva lečenje sistemskim antibioticima. Za sve vreme upale uha kupanje se ne preporučuje tako da je sasvim izvesno da izgubimo čak četiri dana dragocenog odmora!?

Zašto bismo rizikovali?

Vaxol swim sprej- je rešenje kod plivačkog uha. U sprej bočici sem maslinovog ulja nalazi se i ulje čajevca koje ima protivupalno dejstvo.

Ova mešavina ulja predstavlja prirodnu zaštitu od zapaljenja uha prilikom plivanja. Pre ulaska u vodu sprej se naprskava u levi i desni slušni kanal.

Ovako jednostavnim načinom zaštite ušiju obezbeđujete sebi miran i celovit odmor.

shadow illustration