Zbog predstojećih praznika porudžbine ostvarene u periodu od 30.04-06.05. će biti realizovane od 07.05.2024. Hvala što volite naše brendove!
Biram Zdravlje logo

Superhrana – namirnice koje dižu i čuvaju imunitet

shadow illustration

Ako želiš da imaš jak imunitet, vreme je i da kreneš za zdravim trendovima.

Spusti to parče pice nazad na tanjir! Svi treba da uživamo tu i tamo, ali brza hrana je dobar smer samo ako želiš brzo da srozaš svoje zdravlje.
Sve više ljudi je zainteresovano za zdravu ishranu i sveže, prirodne namirnice.

No, šta pojesti? Koje namirnice treba koristiti kako bismo bili sigurni da spremamo fino i zdravo jelo?
Imamo jednostavan odgovor za to – superhrana!

 

Šta je to superhrana?

Verovatno ste čuli za pojam nutrijent. Radi se o namirnici koja hrani vaše telo, jača imunitet i obnavlja vaše ćelije. Hranu koja ima puno nutrijenata nazivamo superhrana. Kraće rečeno, unos ove hrane će vašem zdravlju najbrže i najbolje koristiti.

shadow illustration

Superhrana – super, opet ona "fuj" hrana?

Superhrana uključuje mnoge namirnice bogate zdravim nutrijentima, koje su veoma ukusnei koje možete uvrstiti u svoju svakodnevnu ishranu. Da biste mogli da računate na pozitivno dejstvo takve hrane, morate je jesti pravilno i često. Srećom, mnoge od namirnica koje spadaju u superhranu vrlo jednostavno možete pronaći i veoma lako ih uklopiti u skoro svaki obrok.

 

Spisak hrane za zdrave dane

Zanima te o kojim se tačno namirnicama radi? Pomoći ćemo ti. Prva stvar koju moraš da dodaš na svoj zdravi spisak za kupovinu je kelj – on sadrži mnoge nutrijente direktno odgovorne za suzbijanje raka, s jakim prirodnim enzimima. Dalje na spisku naći ćete paradajz – odlično povrće s likopenom, retkim antioksidantom koji je odličan za kožu i holesterol. Za one koji petkom vole morske plodove, tu je losos; s omega 3 masnim kiselinama, selenom i B vitaminom, koje ćete naći u ovoj ribi, sigurno ćete upotpuniti unos zdravih nutrijenata.

(Diplomatski) imunitet na bolesti

Našem spisku još možeš dodati i crni pasulj, brokoli, žitarice, suncokretove semenke, bobičasto voće, jaja, jogurt, kokos i mnoge druge fine namirnice. Sve njih možeš lako da pronađeš i uklopiš u svaki obrok, a ako ih učiniš delom svoje stalne dijete i ishrane – brzo ćeš primetiti rezultate!

Dakle, nemoj da vodiš stalne borbe sa svojim imunitetom – preuzmi kontrolu nad svojom ishranom, vrati energiju organizmu i pobrini se da prirodni sastojci uvek budu deo tvog tanjira i tvojih navika!

Sad opet uzmi ono parče pice i reci nam – da li ti izgleda zdravo?

 

 

Izvori:

http://www.onlinehealthmag.com/what-is-a-superfood/

http://www.webmd.com/food-recipes/10-everyday-super-foods?page=2

http://www.health.com/health/gallery/0,,20306775,00.html