Naš webshop tim je na letnjem odmoru od 29.07. do 16.08. Druge kolege će preuzeti slanje porudžbina, pa vas molimo za strpljenje ukoliko dostava bude prolongirana par dana. Hvala što volite naše brendove!
Biram Zdravlje logo

Sluzokoža grla je kao koža - negujte je jer je pola zdravlja!

shadow illustration

Kako bi se smanjio rizik od prehlada i infekcija respiratornog sistema, neophodno je da sluznica bude zdrava.

Sluzokoža respiratornog sistema stvara vlažan zaštitni sloj koji otežava virusima, bakterijama i štetnim agensima da napadnu, inficiraju ili iritiraju ćelije sluznice.

Međutim, mnogi faktori mogu narušiti vlažan zaštitni sloj i ograničiti funkciju zdrave sluznice.

Neki od njih su preopterećenje glasa, suv vazduh uzrokovan grejanjem, lekovi, starija životna dob...


Upale grla i ždrela

Čak 95% infekcija sluznice grla je uzrokovano virusima. Prenosioci upala, poput interleukina i citokina, oslobađaju se kao deo imunog odgovora na viruse što uzrokuje crvenilo i otok upaljene sluznice grla.

Pored faringitisa, može se razviti i laringitis. U ekstremnim slučajevima, privremeno može doći i do gubitka glasa. U svakom slučaju, upala sluznice može dovesti do tipičnih simptoma prehlade i upale grla.
 

Nega grla prema vrsti sluzokože

Sluzokoža je koža koja zahteva adekvatnu negu.

Zato su medicinska sredstva namenjena otapanju u ustima ključna za grlo i glas.

Za razliku od običnih pastila, imaju prednost jer stimulišu lučenje pljuvačke i kontinuirano vlaže sluznicu.

Važno je razlikovati proizvode za iritiranu sluznicu i ozbiljnije probleme sa grlom i glasom. Zato se posavetujte sa svojim farmaceutom i detaljno mu opišite simptome.

I zapamtite – i sluzokoža je koža. Zato je negujte!

Preporučujemo:

isla pastile za grebanje u grlu i suvi kašalj

Isla® pastile kontinuirano umiruju grlo i glas, štite sluzokožu od dehidratacije i dostupne su u više ukusa: moos, cassis, mint i ginger pastile.

SAZNAJ VIŠE

isla® medic pastile za bol u grlu

isla® medic pastile na prirodan način pomažu borbu sa bolom u grlu i problemima sa glasom. Ublažavaju iritaciju, smanjuju osećaj bola u grlu i ždrelu. Kompleks hidrogela hidrira i regeneriše sluznicu. Dostupne su sa ukusom meda&citrusa, kao i sa intenzivnim biljnim ukusom.

SAZNAJ VIŠE

isla® medic voice za promuklost i iritaciju glasnih žica

isla® medic voice pastile se naročito preporučuju kod promuklosti i napregnutih glasnih žica, zbog blagog ukusa trešnje. Ne stvaraju penu, namenjene su za odrasle i decu preko 6 godina.

SAZNAJ VIŠE