Biram Zdravlje logo

Na šta je spremna roditeljska ljubav

shadow illustration

Četrdesetih godina prošlog veka dečija bolest navela je oca da stvori lek za kašalj koji će pomoći generacijama kasnije. Možda je on danas deo i tvoje kućne apoteke.

Ćerka farmaceuta Karla Engelharda, Glorija, bolovala je od akutne infektivne bolesti i njen kašalj se nikako nije smirivao.

Istražujući kako da joj pomogne, Karl Engelhard je otkrio da su deca iz jedne francuske pokrajine pila mleko iz posuda napravljenih od bršljana.  Sastojci bršljana su se na taj način mešali sa mlekom, što je Karla inspirisalo da istraži više o lekovitom dejstvu bršljana.  

Nije bilo više vremena za gubljenje - Karl Engelhard je napravio ekstrakt bršljana koji je primenio na svojoj ćerki. 

Roditeljska ljubav, zabrinutost i nauka pretočene su u Prospan® staklenu bočicu.  

Zahvaljujući ovom sirupu, Glorijin kašalj se smirivao i njeno ozdravljenje je svakim danom bilo sve izvesnije.    

Karl je ubrzo počeo da radi sa međunarodnim timom istraživača na razvoju i uvođenju Prospan® leka protiv kašlja, a u narednim decenijama, lek se kontinuirano razvijao i postao broj 1 u svetu u borbi protiv kašlja.  

Prospan® danas predstavlja spoj nauke, nemačke tehnologije i fitoterapije koji čuva zdravlje cele porodice.  

Prospan® sirup se koristi u lečenju kašlja kod dece (iznad 2 godine), ali i odraslih. Namenjen je iskašljavanju kod produktivnog kašlja.

Njegov prijatan ukus trešnje je prilagođen potrebama najmlađih, dok je za odrasle posebno formulisan Prospan® liquid sirup sa ukusom mentola.

Ne sadrži šećer, ni veštačke boje, a njegova aktivna komponenta je suvi ekstrakt lista bršljana.   

Zahvaljujući Prospan® sirupu olakšava se iskašljavanje, razređuje gust sekret, a noći postaju dom za najlepše snove, a ne kašalj.   

 

Već 70 godina u Evropi, a 20 godina u Srbiji Prospan® je nezaobilazan deo kućne apoteke svakoga od nas.  

 

Karl Engelhard nije ni slutio da će iz ljubavi prema svojoj ćerki, stvoriti lek koji će milionima dece pomoći da ozdrave.   

Pamtimo ljubav, ne kašalj.  

  

Zanimljivosti  

Da li je svaki bršljan lekovit?  

Zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®  

U jedinstvenom proizvodnom procesu nemačke kompanije Engelhard nastaje patentirani ekstrakt lista bršljana EA 575, čije pojedinačne karakteristike mogu da se uporede sa otiscima prstiju.

Jedinstvena snaga bršljana dokazana je samo u zaštićenom ekstraktu bršljana EA 575® koji se nalazi samo u biljnom leku  Prospan®.

  

 

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.