Biram Zdravlje logo

Nisita mast

Slobodno možete kombinovati Nisita sprej i mast za nos i to upravo redosledom kako ste naveli.

Mi Vam savetujemo da isprobate Nisita mast za nos koja tankim filmom koji stvara na sluznici nosa, delimično blokira prodiranje alergena dublje u disajne puteve, predstavljajući dodatnu mehaničku barijeru.

Nisita sprej i mast za nos prvenstveno su namenjene za higijenu nosa (sprej) i vlaženje sluznice nosa (sprej i mast). 
One se mogu koristiti samostalno u ovu svrhu, ali se često kombinuju uz ostalu terapiju u obliku nazanih sprejeva i kapi za nos. Nisita može ublažiti simptome koje spominjete, ali nije terapija koja će rešiti Vaš problem.

Upozorenje se odnosi na to da ako postoji neki akutni problem koji Nisita mast ne može rešiti, u tom slučaju se treba obratiti farmaceutu ili lekaru.
Suva sluznica od grejanja je tokom zime konstantan problem tako da mast možete koristiti kod deteta dokle god ovaj problem postoji. 
Po sastavu je ona vrlo neutralna: dve soli, natrijum-hlorid i natrijum-hidrogen karbonat u neutralnoj masnoj podlozi.

Nisita sprej namenjen je prvenstveno održavanju higijene nosa, ali i za ovlaživanje suve sluznice nosa. Higijena nosa naročito je važna kod male dece budući da su disajni putevi sićušni, a sami ne znaju izduvati nakupljeni sekret. Mast je zbog tankog filma koji ostavlja na površini sluznice pogodna za regeneraciju isušene i oštećene sluznice. Takođe se preporučuje kod učestalog krvarenja iz nosa, kao i za omekšavanje krasta u nosu.

Mast smeju koristi deca od godine dana starosti.