Biram Zdravlje logo

Grlo

Grlo je često na udaru različitih nepovoljnih uticaja iz okoline. Zato ga treba preventivno štiti i jačati obrambenu funkciju sluznice koja ga oblaže,a kada nastupe problemi poput bola u grlu, spoj prirodnih sastojaka i moderne tehnologije pomaže u rešavanju ovih problema.

Savetovalište

Pitanja i odgovori

Da li lekovi uzrokuju suva usta?

Da, uzimanje lekova često uzrokuje smanjeno lučenje pljuvačke i suva usta. Kako je redovna terapija obavezna, ovu neprijatnost možete ukloniti uz pomoć - isla® biljnih pastila koje održavaju sluznicu grla vlažnom.

Nemaju kontraindikacije sa drugim lekovima, a naročito vam preporučujemo isla® cassis – crnu ribizlu i isla® mint – nanu, jer su bez šećera i pogodne za dijabetičare.  

Zašto se grlo u avionu suši?

Suvo grlo i suvi kašalj su česta pojava tokom vožnje avionom, jer je klimatizovani vazduh u avionskoj kabini suvlji nego u Sahari. 

Kako sprečiti suvo i bolno grlo u klimatizovanim prostorijama?

Klime smanjuju vlažnost vazduha u prostorijama čineći ga suvim. Zato dolazi do peckanja u grlu, suvog, nadražajnog kašlja i suvoće usta.

1. Sobne biljke

Zemlja u saksijama zadržava dodatnu vlagu, što utiče i na povećanje vlažnosti vazduha u prostoriji.

2. Posude sa vodom/ ili ovlaživači vazduha

Ostavite ih u sobi i voda će isparavati i vlažiti vazduh.

3. Voda

Pijte minimum 2.5l vode dnevno kako bi sluznica grla ostala hidrirana.

4. Pastile za grlo

Koristite isla pastile za grlo koje sprečavaju isušivanje sluznice grla i promuklost, hidriraju je i biljnog su sastava.

Pastile možete koristiti pre i tokom boravka u klimatizovanim prostorijama: kancelarijama, prodavnicama, avionima, kod kuće itd.

SAZNAJTE VIŠE O ISLA PASTILAMA

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ukoliko imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na Vaš upit.

Postavite pitanje