Biram Zdravlje logo

Tyrosur – prvo što rani treba

shadow illustration

Rane su mala neprijatna iznenađenja u svakodnevnom životu, a svuda i u svakom trenutku se možemo povrediti: na poslu, putovanju, u bašti, u kuhinji, u kontaktu sa životinjama…

Rane su mala neprijatna iznenađenja u svakodnevnom životu, a svuda i u svakom trenutku se možemo povrediti: na poslu, putovanju, u bašti, u kuhinji, u kontaktu sa životinjama…
Zavisno od rane, nekada je sami možemo sanirati, ali u nekim situacijama ne može proći bez profesionalne pomoći lekara.

Oprezno sa manjim i lakšim povredama

Lakše povrede tipa posekotina, ogrebotina, manjih ubodnih ili ugriznih rana, inficiranih rana nakon uboda pauka uglavnom zbrinjavamo sami. Međutim, iako se radi o manjim, lakšim povredama, pogrešnim ili neadekvatnim lečenjem može doći do infekcije i zapaljenja, a proces zarastanja se usporava.
Zato bi lokalni antibiotik trebalo da bude sastavni deo svake kućne apoteke. Svoju kućnu apoteku čuvajte na suvom i hladnom mestu, zaštićenu od direktnog sunčevog svetla. I naravno daleko od dohvata dece.

Kako se nanosi na ranu lokalni antibiotik

Pre nanošenja lokalnog antibiotika ranu treba, ukoliko je potrebno, isprati i očistiti od nečistoća, ostaviti da se malo osuši, naneti antibiotik i ako postoji potreba staviti flaster ili sterilnu kompresu.

Tyrosur®

Tyrosur® sadrži antibiotik tirotricin. Dobro se podnosi, a o sigurnosti proizvoda govori i podatak da je Tyrosur na nemačkom tržištu preko 50 godina.

Tyrosur® Gel

Tyrosur® Gel je prvi lokalni antibiotik na našem tržištu u obliku gela, koji mesto povrede prijatno hladi, bezbojan je, ne peče i ne masti odeću. Može se koristiti na vlasištu i drugim delovima tela koji su obrasli dlakama, na licu ili prevojima tela.

Tyrosur® Powder, prašak za kožu

Drugi oblik je Tyrosur® Powder, prašak za kožu, namenjen za površinske, umereno vlažne rane. Prašak u dodiru s ranom ne stvara grudice, jer ima podlogu rastvorljivu u vodi.

*Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Oba oblika Tyrosura® su dostupna su samo u apotekama, u praktičnom pakovanju, bez recepta.

Pročitajte odgovore  na najčešća pitanja naših korisnika.