Biram Zdravlje logo

Opet moram sve sama! Lako je njoj!

shadow illustration

„Ih, gde ima za dvoje, ima i za četvoro“.

Suprug i ja smo želeli da imamo mnogo dece. On je jedinac, a ja imam četvoro braće i sestara. Sećam se svoje bake koja je govorila „Ih, gde ima za dvoje, ima i za četvoro“. Baka je bila stara škola.

Njena majka, a moja prabaka, kaže da je prvu reč rekla „eko“ (prim.au. mleko), pa tek onda mama i tata. Izgleda da je baka naslutila da osnovne životne namirnice će najaviti njen način života, kao i svih onih rođenih tridesetih godina prošlog veka. Otuda „gde ima za dvoje, ima i za četvoro.“ 

Trudimo se da budemo dobri roditelji. Ne mogu baš da kažem da nas je vodila bakina rečenica prilikom stvaranja porodice, ali želja da sutra imaju jedni druge kao podršku jeste.

Smatram da svako od nas svojom energijom privlači ljude u svoj život, bez obzira na brojnost u porodici.

#NisiTa koja je sama

U kući imamo pravi generacijski voz. Naš voz čine kupei od prohodavanja, do tinejdžera. Što bi se reklo od cucle i plača koji doziva sledeći obrok, do tinejdžera koji je opet potrošio toplu vodu i nestao mu je gel za kosu.  

Zamišljam kako na svakom od kupea stoje reklame.

Najmanje dva bi zasigurno pripala bebećim i predškolskim programima. Bio bi moj životni voz zanimljiva reklama i za hranu za bebe, a i za programe jačanja sinapsi u mozgu predškolaca.

A onaj poslednji, najstariji, dobio bi 100% prostor za prezentaciju poznatog tržnog centra jer tamo je gotovo sve što njemu treba.

#NisiTa kojoj ne treba podrška 

„Otkači se više od tih igrica!“, glasno sam se obratila najstarijem sinu, dok je nešto mlađa ćerka vrlo vešto mahala kukovima u ritmu muzike sa TikTok videa.

„Koliko puta sam vam rekla da vam telefoni uništavaju mozak, gubite vreme koje možete pametnije iskoristiti. Pa svaki dan slušam o štetnosti igrica i društvenih mreža!"

 Kuma koja je baš tog trenutka relaksirano ispijala kafu u našoj dnevnoj sobi rekla mi je da nisam istrajna.

To što ja jedan dan kažem ovako, a sutra onako, ne čini me dobrom majkom. Zapitah se.

Kako sam zakolutala očima u smislu „molim te, mani me se sa pedagogijom“, krajem oka uhvatih najmlađe dete kako veselo maše slatkom liku sa crtaća. 

 

Šta ću, ovo je bio jedini način da pregledam domaće zadatke i da ga za kratko odvojim od sebe uz neku zanimaciju.

Opet se sruših u svojim očima. Znam da nije najsavršeniji način zabavljanja, ali onda kad shvatim da kocku neće staviti u usta čim se okrenem, rado ću mu kutiju spustiti sa vrha ormara.  

Ne slažem se sa kumom da nisam dobra majka. Nije imala lošu nameru, poznajem je kao sebe, ali rado ću joj odgovoriti.

„Znaš kumi, slažem se da treba biti dosledan, ali nije u životu sve crno-belo. Život je more koje talasa. Život je plima i oseka. A ko smo mi? Mi smo glavni veslači koji zamahuju u ritmu valova. Srećni da svako jutro ugledaju sunce čak i kroz oblake. Kumo moja, #NisiTa koja baš sve najbolje zna."  

A ja? Ja sam srećna da sam konačno smogla snage da na osude i kritike odgovorim kulturno i prijateljski. Ja nisam svemoguća, a i ne treba da budem. Kao ni ti. 

#NisiTa koja sve u životu mora sama

Žena ženi je najjača podrška! 

 

Powered by Nisita® 💙  

100% prirodni sprej i mast za nos protiv virusa i alergija, bez potisnog gasa i konzervansa u kome će uživati čak i bebe.

SAZNAJ VIŠE O BRENDU NISITA

 

Scenario videa #NisiTa kampanje preuveličava izmišljene događaje, kako bismo istakli koliko je nedovoljno podrške među ženama u stvarnom životu i kako bismo podstakli žene da budu veća podrška jedne drugima, a ne predmet osude i kritike.