Biram Zdravlje logo

Nećeš valjda...biti takva majka!

shadow illustration

Od danas još jedna viber grupa na mom nalogu. „20 godina mature – IV 4“.

Pali se lampica u mojoj glavi da sam sada već mnogo bliže petoj deceniji. I odlično se osećam.

Kada sam bila dete, odrasli ljudi sa 40 godina su mi bili ozbiljni. Sada, kada se lagano približavam da oduvam 40 svećica na torti, shvatam da su ovo najbolje godine. Ma ne samo ove!

Sve godine u kojima se osećaš zadovoljno, to su tvoje godine. Ne marim više da li je ispravno za druge, ovo me čini srećnom. I tako se odnosim i prema drugima.

#NisiTa koja sugeriše drugima kako treba

Trudim se da budem dobra majka, supruga, ćerka, koleginica... Prvenstveno se trudim se da budem dobra sebi!

Ponekad to ostane samo na rečima, a nekada i sprovodim u delo. Znaš ono „Samo zadovoljna majka je dobra majka.“ Istina je.

Žao mi je kada vidim da se neke žene i majke više posvećuju sporednim stvarima. Ali ko sam ja da komentarišem? Priznajem, nekada me preplavi želja da se umešam, ali trudim da ne osuđujem druge.

Svaka od nas je najbolja verzija sebe.

#NisiTa koja komentariše druge

Baš pre neki dan sam izvela mališane u park, a pre toga spremila ručak školarcima. I dok šetamo kroz parkić čujem priču grupice mama.

Jedna nikada deci nije dala kravlje mleko, dok druga vlažnom maramicom pokušava da očisti čokoladu sa dečijeg obraza.

„Nećeš valjda vlažnom maramicom po koži?!“

Pokušala je ona da objasni da su njene maramice specijalne, bez alkohola i parabena, da ona vodi o tome računa, ali džabe. Već su je druge dve vodile za ruku do česme da skvasi papirni ubrus, jer ... bolje je tako.  

 

Slušam ih, i kada sam pomislila da se uključim u njihovu debatu (smatram da imam dosta iskustva i da bih imala šta da im kažem), ispade mi teglica domaće kašice na kamenčiće.

Provela sam sate u kuhinji ne bi li svi imali svežu hranu, a eto, srećna sam što sa dna torbe vadim keks. „Dobar je rok“, pomislih, „mora da sam ovo spakovala da imam da mi se nađe.“   

Hvala kašici koja pade, svakom kamenčiću koji je odzvonio i sprečio me u mojoj nameri da i ja njima održim predavanje.

Ne bi ono bilo ipak edukativno, koliko osuđivački. Želela bih ja da to bude dobronamerno, ali da li bi bilo tako?

Opet sam zahvalna sebi što sam smeškom u prolazu dala podršku svakoj od njih jer one su divne majke.

Koriste trenutak da provedu vreme sa decom kako najbolje umeju. Svaka od njih je borac. Svaka od njih treba da bude podrška jedna drugoj. 

Srećna sam što sam se setila svoje vodilje #NisiTa koja osuđuje druge. Žena ženi je najjača podrška!

 

Powered by Nisita® 💙

100% prirodni sprej i mast za nos protiv virusa i alergija, bez potisnog gasa i konzervansa u kome će uživati čak i bebe.

SAZNAJ VIŠE O BRENDU NISITA

 

Scenario videa #NisiTa kampanje preuveličava izmišljene događaje, kako bismo istakli koliko je nedovoljno podrške među ženama u stvarnom životu i kako bismo podstakli žene da budu veća podrška jedne drugima, a ne predmet osude i kritike.