Biram Zdravlje logo

Kakva si ti to majka?

shadow illustration

Ne znam šta da ti kažem, očigledno ne radiš dovoljno na sebi da stvoriš uslove da uživaš u slobodnim vikendima.

Otvaram oči, a digitalni sat obasjava sobu u crveno. Pokazuje 02:30. U glavi brzo preračunavam koliko još imam vremena do zvona alarma. „Opaaa, tri i po sata spavanja!

Koja sam ja srećnica ako me deca ne probude! Jeste da je ponedeljak, ali nema veze. Tako još 4 puta i eto ga meni petak, pa vikend! A i tebi! A šta, ti radiš vikendom?! Nisi slobodna?! Ne znam šta da ti kažem, očigledno ne radiš dovoljno na sebi da stvoriš uslove da uživaš u slobodnim vikendima.

 #NisiTa koja poznaje tuđe potrebe i prilike 

Koliko puta si čula slične osude? Da si nezadovoljna situacijom u kojoj si trenutno, a ništa ne menjaš? A samo ti znaš da i nije baš „trenutno“, nego evo već skoro pola radnog veka!  

Pomislila si „Lako je njoj, zarađuje dobro, ima ženu koja joj sređuje stan. Uh, teško joj da menja poslodavce kad zna da će muž zaraditi! Njeno je da bude lepa deci i mužu, a usput prošeta i psa!

#NisiTa koja se poredi sa drugima 

A ja... Ja sam pomislila „Šta bih dala da odsanjam ovaj jedan san bez prekida. I ja, i cela moja porodica. Da nas dečiji kašalj ne budi tokom cele noći.

Da se moje dete neće probuditi ujutru sa temperaturom, a ja opet javiti šefu da ne mogu ni danas doći. Ništa, odradiću sve poslovne zadatke za vikend. Ma, ionako najavljuju kišu.

#NisiTa koja baš uvek prikazuje život onakav kakav zaista jeste

Ne znam da li sam ti ranije pominjala, godinu pre nego što sam upoznala supruga, na poklon od bivšeg dečka dobila sam zlatnog retrivera.

Rekli su mi svi – pas se linja, laje, ne voli samoću. Oh, pa istražila sam ja to, dobri moji, još kad sam namerno sa njegovog telefona guglala o rasama pasa, dajući mu do znanja šta želim za 8. mart. Onako ženski, lukavo i slatko.

#NisiTa koja bez svog razmišljanja prihvata mišljenja drugih

Sreća, suprug je vetarinar, a i voli životinje, baš kao i ja. Njegova majka je lekar, specijalista pedijatrije. Oba moja voljena bića su „iz struke“ što se danas često kaže. Samo, pogledi su im mrvicu različiti, iako kaže mi muž, terapije pacijentima vrlo slične.  

 

„Dušo, nadam se da znaš da u trudnoći ta tvoja kijavica je možda povezana sa psećim dlakama. Rekla sam ti da ako ne želiš da bude u dvorištu, daš ga nama na čuvanje. Barem dok se porodiš i deca ne ojačaju. Volimo životinje, ti to najbolje znaš, ali jednostavno, ćero, nije ovaj pas za stan! Šta ćeš kada ti dođe beba? Gde ćeš ga?“   

 

I dok razmišljam kako svekrva koju mnogo volim pokazuje koliko voli mene, a i psa kog dobih od bivšeg dečka, Olé se tako stresao da od oblaka dlaka ne videh svekrvin lik koji se nada mom potvrdnom odgovoru.

Krenuh da zaustim „Hvala vam, ali ipak ne“ međutim tako glasno sam kinula da umesto „nazdravlje“ doživeh „Eto kažem ti ja!“ .

Ostao je Olé tako kod nas već evo punih 13 godina. Prohodala su deca uz njega, a moja majka (da se razumemo vrlo slična svekrvi) otkrila joj je da sam ja ipak alergična na cvetanje lipe.

Olé mi je ulepšavao noći i vikende, kada su bili slobodni, i kada nisu. A mi svi njega čuvali od onog čega se on najviše plaši, grmljavine.

#NisiTa koju drugi poznaju bolje nego što poznaješ sebe samu

 

Powered by Nisita® 💙  

100% prirodni sprej i mast za nos protiv virusa i alergija, bez potisnog gasa i konzervansa u kome će uživati čak i bebe.

SAZNAJ VIŠE O BRENDU NISITA

 

Scenario videa #NisiTa kampanje preuveličava izmišljene događaje, kako bismo istakli koliko je nedovoljno podrške među ženama u stvarnom životu i kako bismo podstakli žene da budu veća podrška jedne drugima, a ne predmet osude i kritike.