Biram Zdravlje logo

Kako produžiti bebin san?

shadow illustration

Rođenje bebe je jedan od najsrećnijih trenutaka u životu svake žene, ali ujedno i dan kada se rodio osećaj neprestanog straha i brige.

Štitimo je od padova, neprijatnih pogleda, virusa, prašine, svega što bi na bilo koji način ugrozilo zdravlje i radost našeg mezimčeta. Svakodnevno preispitujemo bebine potrebe i pronalazimo sve načine da bismo produžili bebin san, ali i svoj.

Zašto se bebe često bude?

Kada je beba sita i presvučena, čest razlog lošeg sna beba je zapušen nosić. U prvim mesecima života bebe ne dišu na usta, već samo na nos. Kada je nosić zapušen i prepunjen sekretom, beba odbija dojenje, teško spava, a zbog toga je uznemirena i plače. Zadržavanjem sekreta u bebinom nosu, stvara se podloga za razvoj bakterijske infekcije, koja se brzo i lako širi na uši i pluća.

shadow illustration

Koji je najbolji način da bebi olakšate disanje?

Ispirajte nosić Nisita® sprejem više puta dnevno, sve dok bebin nos postane potpuno prohodan. Tada nastavite sa redovnom toaletom nosa Nisita sprejem, 2 puta dnevno svakog dana. Sprej se raspršuje u fine, sitne čestice, bez mirisa je i zato ga bebe rado prihvataju.

Kako jačati imunitet beba?

Ljubav i osećaj bliskosti na prvom mestu čine da vaša beba bude srećna i zdrava! Dodir kože o kožu čini bebu smirenom i sigurnom. Uz to, podjednako je važna uravnotežena ishrana, svež vazduh i prihvatanje saveta pedijatra na redovnim kontrolama.

Zašto se bebi ispira nosić, kada je zdrava?

Kako bi i dalje bila zdrava i napredovala. Nos je prva linija odbrane od unosa alergena, virusa, izduvnih gasova i drugih štetnih agenasa kojima je beba svakodnevno izložena. Redovnom toaletom nosa ispiraju se sve nečistoće koje beba tokom dana udiše, olakšava joj se adaptacija na svet u kome raste i štiti se od prehlade.

Koji je najbolji način da bebi čistimo nos?

Jedno prskanje Nisita® spreja u svaku nozdrvu 2 x dnevno.

 

BEZBEDAN: Koristi se od najmlađeg uzrasta

NEOGRANIČENO DUGO: Može se koristiti više puta dnevno, bez ograničenja o dužini upotrebe

ŠTITI OD INFEKCIJE: Stvara nepovoljnu sredinu za razvoj bakterijske infekcije

PRIRODAN: Ne stvara zavisnost, bez hemijski aktivnih supstanci

ŠTITI SLUZNICU NOSA: Bez konzervanasa

NEMAČKI KVALITET: Proizvodi ga Engelhard Arzneimittel (Prospan, Isla, Tyrosur, Trachisan)

 

 

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.