Biram Zdravlje logo

Da li u svom okruženju imaš ovakve žene?

shadow illustration

„Opet si trudna? Po četvrti put?“

“Da, da! A ti ne planiraš drugo? Želiš da stvaraš sebičnog jedinca? Dobro pa nisi kao komšinica Maja, ona i ne želi decu!“ 

#NisiTa koja kritikuje druge! 

Svetu niko ugodio nije! I ne treba! Želiš kuću punu dece, a tvoja kuma da se posveti jednom detetu.

Ti misliš da se ljubav množi, a ona ne želi da deli. Da li si se zapitala da ona iz nekog razloga možda nije u mogućnosti da rodi drugo dete, a neka žena ni prvo?

Njena najčešća rečenica „Mi želimo jedno dete, a stvarno rađati četvoro u današnje vreme je too much“ je verovatno samo paravan za ono sa čime se iza svoja četiri zida oni sami bore.  

A ti, nemoj je osuđivati jer verujemo da i ona u dubini zna šta je izrekla i neće više to izgovoriti.  

Ti znaš koliko je teško hendlovati sa četvoro dece i divi se sebi! I treba, budi ponosna na sebe!

Velika je stvar u današnjem svetu odgajati čoveka!

Odgajati devojčicu koja će biti oslonac svojim prijateljicama, a i sina koji će čuvati ženu pored sebe. 

Ali, budi ponosna i na ono što ćeš reći, jer ćeš ti uvek prvo dobro razmisliti, pa izreći.   

Nisu jedinci sebični! Sebično je okruženje koje osuđuje druge i nameće svoja viđenja. Okruženje činimo mi, poneki jedinci, a poneki iz brojnih porodica.  

 

Naše okruženje mahom čine žene. Brojnije smo! Nije li to veliki korak ka pobedi? Ma ne, ne! Ne pobedi nad muškarcima! Nemoj tako misliti! Pobedi zajedništva! Pobedi podrške! Hajmo da menjamo mišljenja i stavove! 

Žena ženi nije vuk, žena ženi je oslonac

Kada dobiješ kompliment od žene, obraduj se! Veruj joj i veruj u svoje odabire. Reci ono što zaista misliš. Ako i imaš predlog, daj ga vrlo pažljivo, bez osuđivanja i dubljeg polemisanja.   

Dela govore, ali i reči ostaju zapisane. Nekada u vazduhu, provejavaju onako za sebe, a često ostaju u nečijoj duši. Zakopane na dno, spremne da prime novu podršku! 

#NisiTa koja osuđuje druge žene

 

Powered by Nisita® 💙 

100% prirodni sprej i mast za nos protiv virusa i alergija, bez potisnog gasa i konzervansa u kome će uživati čak i bebe.

SAZNAJ VIŠE O BRENDU NISITA

 

Scenario videa #NisiTa kampanje preuveličava izmišljene događaje, kako bismo istakli koliko je nedovoljno podrške među ženama u stvarnom životu i kako bismo podstakli žene da budu veća podrška jedne drugima, a ne predmet osude i kritike.