Biram Zdravlje logo

Zašto su deca zarobljena u virtuelnom prostoru i vremenu?

shadow illustration

Otkrijte na webinaru 10.12. sa dr Rankom Rajovićem!

dr Ranko Rajović, stručnjak za razvoj inteligencije kod dece, kaže kako sve više dece ima poteškoće sa učenjem dužim  od 15 minuta odjednom, potom, uzmu pauzu od pola sata i eventualno provedu još deset minuta uz knjigu i dalje, jednostavno - ne mogu.
 

Zašto deca ne mogu da uče duže od 15 minuta?

Mozak deteta, koji je u preteranoj meri izložen virtualnom svetu i video igricama, navikao je da prima hiljade impulsa i kada treba početi sa učenjem, detetu je dosadno i ne može da se koncentriše, objašnjava dr Rajović.

Detetov mozak navikao je drugačije da funkcioniše i njemu je učenje dosadno i zato brzo odustaje.

Neminovno je da nove tehnologije utiču na to kako se mozak razvija, što dovodi do većih ili manjih uticaja na kognitivni razvoj deteta, ali kako i kada nove tehnologije mogu biti dobre i kako možemo detetu pomoći da uči duže od petnaest minuta, saznajte na webinaru „Skrivena opasnost novih tehnologija - Deca zarobljena u virtuelnom svetu“

 

Kako da se prijavite na webinar?

Svoju uplatu izvršite na linku: https://bit.ly/3pUFxhe

Popunite tražene podatke a u polje Broj narudžbine upišite broj 1

Nakon što uplata bude evidentirana, na mail koji ste uneli prilikom plaćanja vam stiže link za registraciju na
webinar

Datum održavanja: 10. decembar 2020.

Vreme održavanja: od 18 do 19h

Vreme predviđeno za vaša pitanja: od 19h do 19:15h

Mesto: ZOOM online platforma

 


 

shadow illustration

Zašto deca ostaju bez mašte?

Deca zarobljena u virtuelnom svetu primaju na hiljade slika tokom dana i onda ih dodatno obrađuju u snu.

To nisu slike iz stvarnog sveta i dete tako ne dobija dovoljno senzo-motoričkih iskustava tokom dana, što negativno utiče na razvoj pojedinih delova mozga.

Time se smanjuje kreativnost i dete ostaje bez mašte!

Mozak u detinjstvu treba da prođe kroz važnu fazu razvoja kroz igru, maštu, razmišljanje i zamišljanje, a u virtuelnom svetu sve to neko drugi radi za njega i on više nema prirodni podsticaj za razvijanje važnih životnih sposobnosti.

Kada dete dobije pristup tehnologiji, teško iz nje izlazi!

Kako izbeći ovaj problem, koje su posledice po mozak deteta, kako virtuelni svet utiče na dete, koje igre i aktivnosti su korisne i kako mu pomoći da ne upadne u zamke virtuelnog sveta, dr Ranko Rajović reći će nam na webinaru 10. decembra u 18h.

Kotizacija je 10€ u dinarskoj protivvrednosti, a svoju uplatu izvršite na linku: https://bit.ly/3pUFxhe i prijavite se na webinar sa dr Rankom Rajovićem.

* Organizator webinara je Space2C.