Biram Zdravlje logo

Dr Rajović: Naš je posao da izgradimo samopozdanje deteta

shadow illustration

Zdravo samopouzdanje je ključno za srećno detinjstvo i kasniji uspeh i sreću u životu, smatra dr Ranko Rajović, autor NTC programa učenja kroz igru.

"Dete koje ima izgrađeno samopouzdanje opuštenije je, ne poznaje stres i nema straha od jasnog iznošenja svog mišljenja, stava i ideja, pa se lakše i snalazi u društvu, kako svojih vršnjaka, tako i odraslih", stav je dr Rajovića koji će u saradnji sa Biram zdravlje i Space2C portalom održati webinar upravo na ovu temu.  

Posebna pažnja na webinaru biće posvećena temi šta mogu uraditi svi oni koji su uključeni u detetov razvoj i vaspitanje, da bi dete bilo svesno svojih mogućnosti i kako ga naučiti da se izbori za sebe. 

"Deca instinktivno preuzimaju rizik jer se tako razvijaju i uče. U tom procesu, roditelji često preuzimaju ulogu da im pomognu i olakšaju učenje, ali ne treba im previše pomagati, već se takmičiti sa njima i postavljati im izazove na koje će biti ponosni što su ih ispunili.", poručio je Rajović. 

Koji je pravi put ka izgradnji samopouzdanog i srećnog deteta?

Važno je da dete nauči da čeka kako bi znalo šta je strpljenje, tj. da ne može sve odmah i sada. Treba ga podstaći da se posveti i unese u problem koji treba rešiti, a ne da olako odustaje. 

Dete treba da nauči da se izbori sa problemom i da ga reši samostalno, objašnjava dr Rajović, a ako doživi neuspeh, treba ga ohrabriti da pokuša ponovo - to je dobar put prema samopouzdanju i srećnom detetu. 

Iako zvuči jednostavno, nije lako pronaći adekvatne metode za izgradnju samopouzdanja kod dece, a više o tome koje su tehnike kojima možemo doći do željenog cilja, govorićemo na webinaru 11. marta od 18 sati.  

O predavaču 

Dr Ranko Rajović je autor NTC programa učenja kroz igru koji se sprovodi u 17 država Evrope. Dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu, koje se dodeljuje jednom godišnje.     

Predaje na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji i specijalista je interne medicine, magistar neuroendokrinologije i doktor sportskih nauka. 

Na treći webinar „Kako izgraditi samopouzdanje i pripremiti dete za budućnost“ još uvek se možete prijaviti na:  https://bit.ly/2H7VtLB

 Datum održavanja webinara: 11. mart 2021.

• Vreme održavanja: od 18 do 19 sati

• Mesto: ZOOM platforma

• Kotizacija: 10€

• Svoju uplatu iz Srbije, Crne Gore i Makedonije izvršite na linku: https://bit.ly/2H7VtLB

• Popunite tražene podatke i u polje Broj porudžbine upišite broj 1.

Kliknite na Izvrši plaćanje i unesite podatke svoje kartice.

T-PayWay je regionalni sigurnosni sistem plaćanja i Vaši podaci su potpuno bezbedni.

• Nakon što uplata bude evidentirana, na e-mail koji ste uneli vam stiže link za registraciju na webinar u roku nekoliko sati na današnji dan webinara.  Proverite i svoje sanduče neželjene pošte (spam/junk).

 

 

 

* Organizator webinara je Space2C.